Top Secret

Do první kategorie řadím ty, kteří nepíší nic do Předmětu (Subject). Tím buď pomohou adresátovi k tomu, že jim (díky spamovým filtrům) jejich mail vůbec nedorazí, anebo dorazí, ale tváří se jako velká záhada.

Subject is King

V další kategorii jsou opační experti. Ti zase píší do Předmětu vše, co mají na srdci, a do těla mailu už nic nedají. Tím svým čtenářům připravují nemilé chvilky. Často se totiž stává, že mailoví klienti (programy) mají v poli Předmět problém s diakritikou, a tak je čitelnost Předmětu hodně komplikovaná. Mobilní klienti zase nepočítají s tím, že by v předmětu byl nějaký rozsáhlý text, a už vůbec nedokážou v Předmětu měnit velikost písma (aby nám usnadnili čtení na malých zařízeních), tak jak to většinou umí s textem v těle e-mailu.

Re: Re: Re:

Do další skupiny bych zařadil ty tvůrce mailů, kteří místo toho, aby při nové události zapsali nový mail s novým výstižným Předmětem, použijí funkci Odpovědět. Vytvoří mail, který má v předmětu něco jako „Re: Nějaká už úplně neaktuální záležitost“ a pro jistotu ani neumažou tělo mailu a ponechají tam kompletní předchozí konverzaci včetně obrázků. Ti nejlepší z této kategorie pro jistotu napíší svůj nový text až pod původní konverzaci, takže adresát si také užije.

Neříkej to ostatním

Mezi poslední borce bych zařadil ty, kteří dosud nepochopili rozdíl mezi poli Komu, Kopie a Skrytá kopie. Jsou schopni u hromadného mailu (kde by se adresáti navzájem neměli znát) zadat všechny emailové adresy do pole Komu. Vznikají tak skutečně zajímavé situace.

 

Zdroj: http://www.abra.eu/blog/jak-nepsat-maily-povzdech-pro-ajtaky

Servery

BARNEY

 1
 
 
 
 

TONY

 1
 
 
 
 

CLETUS

 1
 1
 1
 
 

Rychlý kontakt

(+420) 724 569 711

Hasskova 95/16, 674 01 Třebíč

kontaktní formulář